Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Κύματα κρυπτοχριστιανών έκαναν Χριστούγεννα στις εκκλησιές της Πόλης!

Κύματα κρυπτοχριστιανών έκαναν Χριστούγεννα στις εκκλησιές της Πόλης. Τρέμει η Τουρκία με τις αποκαλύψεις της ΜΙΤ
Τα Χριστούγεννα αυτά πιο πολύ από άλλες χρονιές οι κρυπτοχριστιανοί έτρεξαν στις εκκλησιές της Πόλης, της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην Αττάλεια για να να προσευχηθούν και να γιορτάσουν την γέννηση του θεανθρώπου.
Η τουρκική μάλιστα εφημερίδα Haberturk αποκάλυψε τις πληροφορίες που είχε από τις μυστικές υπηρεσίες καθώς αυτές έχουν στο στόχαστρο όχι μόνο τους μουσουλμάνους που προσεύχονται και ανάβουν κεριά σε χριστιανικές εκκλησίες αλλά τους κρυπτοχριστιανούς που τρέχουν κρυφά σε εκκλησίες μέσα σε κτίρια ειδικά διαμορφωμένα για να προσευχηθούν.
Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη συνοικία Μπέγιογλου έκαναν Χριστούγεννα αρκετοί Μουσουλμάνοι, εν όψει της 25 Δεκεμβρίου Ημέρας των Χριστουγέννων, όπου πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία.
Οι πιστοί που παρακολούθησαν τη λειτουργία άναβαν κεριά στο εσωτερικό της εκκλησίας και κατόπιν προσεύχονταν στον περίβολο της εκκλησίας, όπως συνηθίζουν να κάνουν. Μπερδεμένοι ανάμεσα σε Χριστιανούς και τουρίστες με σκυφτό το κεφάλι σιγοψιθύριζαν τις προσευχές τους.
Στην εκκλησία επίσης του αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια, αρκετοί μουσουλμάνοι έτρεξαν να ανάψουν κερί και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.
Άλλωστε στον άη Γιώργη πάντα προσέρχονται μουσουλμάνοι ειδικά στην εορτή του αγίου.
Στην εκκλησία του άη Πρώτη, στην εκκλησία της Παναγίας, στην κεντρική περιοχή του Ούκαπανι, στην Πόλη, οι μουσουλμάνοι μπορεί να συρρέουν κάθε πρώτη του μήνα αλλά και τα Χριστούγεννα ήταν εκεί για να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν.
Είναι γεγονός ότι αυτή η μερίδα μουσουλμάνων αλλά και οι κρυπτοχριστιανοί κυρίως είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Τουρκίας που ισοδυναμεί με το βάρος από την παρουσία των Κούρδων στην χώρα.
 
πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου