Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Νέα από το μέτωπο της Αποτείχισης

Ο π. Φώτιος Τζούρας
Μετά από τους Πατέρες Θεόδωρο Ζήση, Νικόλαο Μανώλη (δείτε εδώ), Παΐσιο Παπαδόπουλο (εδώ), Φώτιο Βεζύνια (εδώ), Ηγούμενο π. Μάξιμο Καραβά (εδώ) και τους Κρητικούς Ιερείς (εδώ), χτες Κυριακή, 18/06/2017 ανακοινώθηκε από τον π. Φώτιο Τζούρα
της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου, ότι προχωράει σε εκκοπή μνημοσύνου του Επισκόπου του, κ. Μακαρίου και διακοπή πάσης Κοινωνίας μαζί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιστολή συνυπογράφουν τα λαϊκά μέλη της Ενορίας του π. Φωτίου κύριοι Σαλονικίδης Κωνσταντίνος (Ιεροψάλτης), Παρασκευόπουλος Θεοφάνης (Επίτροπος) και Μαυρίδης Βασίλειος (Θεολόγος). Ο διακόψας το μνημόσυνο π. Φώτιος επισημαίνει μεταξύ άλλων "...πως η απόφασή μου αυτή δεν σχετίζεται με καμία απολύτως προσωπική διαφορά με τον Δεσπότη μας τον οποίο σέβομαι και πάντα θα σέβομαι και θα εκτιμώ. Αναγκάζομαι να προσφύγω στην παύση της μνημόνευσής του, γιατί δεν λαμβάνει θέση στα πραχθέντα και λεγόμενα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου όσον αφορά την αιρετική του στάση λόγω στενής συνεργασίας με τον επικεφαλής της Λατινόφρονης εκκλησίας και όλων των άλλων αιρέσεων ανά τον κόσμο που στην ψευδοσύνοδο του Κολιμπαρίου Κρήτης τον Ιούνιο του 2016 προσπάθησε να τις αναβαθμήσει σε ισότημες εκκλησίες. Επίσης σε δηλώσεις του, δημοσίως αποκαλεί – προσφωνεί τον Πάπα ώς Αγιότατο αλλοιώνοντας την αλήθεια ενώ αυτό δεν υφίσταται στην πραγματικότητά. Επίσης στο πρόσωπο αυτού αναφέρθηκε και ο μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας μας ο Κοσμάς ο Αιτωλός που είπε ρητά και αναντίρρητα: «Τον Πάπα να καταράσθε». "

Για εκτενές ρεπορτάζ, βίντεο και ολόκληρη την επιστολή του π. Φωτίου και των συν αυτώ μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου