Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αγρυπνία στη Μονή της Πάτμου για τον Όσιο Χριστόδουλο







Βαγγέλης Καρπαθάκης, Romfea.gr

 patmios-8
Με κατάνυξη και σύμφωνα με το μοναστικό τυπικό τελέστηκε η αγρυπνία (Ώρες, Όρθρος) προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου του Εν Πάτμω στο Ακριτικό Νησί της Πάτμου στα Δωδεκάνησα.


Η ακολουθία για τον Όσιο Χριστόδουλο τελέστηκε στη Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, όπου Τιμά και Εορτάζει το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου τον Όσιο Χριστόδουλο, γόνο του νησιού.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου, συμπαραστατούμενος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής και Πατριαρχικού Έξαρχου Πάτμου κ.Κυρίλλου.

Επίσης στην ακολουθία βρέθηκαν επισκέπτες , ξένοι μοναχοί, μοναχές από την γυναικεία Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού,Ιερείς και κόσμος όπου ευλαβώς προσήλθε για να τιμήσει τον συμπατριώτη Άγιο του, Όσιο Χριστόδουλο.
Να σημειωθεί ότι κατά την τέλεση την Ιεράς Αγρυπνίας προσφέρθηκε σύμφωνα με το Μοναστικό Τυπικό κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής .

Τέλος,να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική προηγιασμένη Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου δίπλα ακριβώς από το Καθολικό της Ιεράς Μονής της Πάτμου.


patmios-1

patmios-10
patmios-2
patmios-3
patmios-4
patmios-5
patmios-6
patmios-7



patmios-11


patmios-14
patmios-13
patmios-15
patmios-16

patmios-18
patmios-19
patmios-20
patmios-22patmios-21

patmios-26patmios-25

patmios-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου